Bouwkundige keuring

Vergelijken voor je bouwkundige keuring

Ben je op zoek naar een bouwkundige voor een bouwkundige keuring? Via onze vergelijker kun je de kosten voor een bouwkundige keuring van verschillende bedrijven vergelijken. Je ontvangt vrijblijvend maximaal 4 offertes met daarin alle informatie per bedrijf.

Waar heeft de keuring betrekking op?

Is er een hypotheek?

4 + 8 =

Zo gaat het in zijn werk

j

Beantwoord een aantal vragen

Beantwoord een aantal vragen over je situatie

U

Selecteren van de bedrijven

Wij koppelen jouw aanvraag met gecontroleerde bouwkundig adviseurs uit jouw regio

h

Ontvang offertes

Ontvang offertes van de geselecteerde bedrijven, vergelijk en kies

bouwkundige keuring offerte

Veel gestelde vragen over de bouwkundige keuring

Wat is een bouwkundige keuring?

Ga jij een woning kopen? Dan wil je uiteraard weten wat je koopt.

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke visuele inspectie van een bestaande woning door een inspecteur. De woning wordt visueel gecontroleerd op het onderhoud en gebreken. 

Door een bouwkundige keuring weet jij straks precies wat de staat van de woning is. Dit kan je helpen bij het maken van je keuze of bij de onderhandelingen.

Waarom een bouwkundige keuring?

Bij het kopen van een huis is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. We leggen de redenen voor je uit:

 

 • Weet wat je koopt
  Met een bouwkundige keuring weet jij precies wat je koopt. Na de keuring weet je precies wat de staat van de woning is, krijg je inzicht in de kosten om gebreken te verhelpen en de woning in goede staat te krijgen.
 • Onderzoeksplicht:
  Als woningkoper ben jij verplicht om te onderzoeken of er geen gebreken kleven aan de woning. Hierbij kijken we specifiek naar de juridische keuring en bouwkundige keuring. Wie niet voldoet aan de onderzoeksplicht, kan de schade niet verhalen bij de verkoper.

  Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voldoe je aan je onderzoeksplicht.

 • Onderhandelingen en ontbinden koopcontract
  Is je bod geaccepteerd met voorbehoud van een bouwtechnische keuring? Mochten er grote gebreken gevonden worden in het huis, dan kun jij de koop nog ontbinden of opnieuw naar de onderhandelingstafel.

Wat kost een bouwkundige keuring?

De prijzen van een bouwkundige keuring lopen uiteen van € 275 tot € 425. De prijs is afhankelijk van de inhoud, oppervlakte en locatie van je huis. Om de exacte prijs te weten kun je een offerte aanvragen via onze offerte tool.

Wat wordt er gecontroleerd?

De woning wordt visueel bekeken, zowel van binnen als van buiten. Tijdens de keuring kijkt de bouwkundig adviseur eerst naar het type en bouwjaar woning. Hierdoor weet de adviseur waar hij extra op moet letten. Hierna wordt er gekeken naar punten zoals de fundering, de vloer, het dak, asbest, etc. Na de keuring ontvang je een bouwkundig rapport waarin alles is vastgelegd. 

Wil je precies weten wat er wordt gecheckt? Ga dan naar:
> Waar wordt er op gelet bij een bouwkundige keuring?

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Nadat je een offerte hebt aangevraagd, ontvang je een offerte per e-mail van de adviseur. Tevreden met de offerte? Geef dan je akkoord aan de adviseur en plan een datum en tijdstip in.

De adviseur komt naar de woning die jij gekeurd wil hebben. De adviseur zal de woning inspecteren en je mogelijk een paar vragen stellen. Dit duurt ongeveer één uur. Na de inspectie zal de adviseur een rapport opmaken. Dit rapport ontvang jij per e-mail.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Het is niet verplicht om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Het is wel verstandig, want zo voldoe je aan je onderzoeksplicht en weet je wat je koopt.

Vanaf welk bouwjaar is een bouwkundige keuring verstandig?

Een bouwkundige keuring is altijd verstandig, want dan weet je wat je koopt. Hoe ouder de woning is, des te groter de kans op gebreken. Let met name vanaf huizen voor 1990 op en laat zo nodig een bouwkundige keuring uitvoeren.

Voor of na het bieden een bouwkundige keuring uitvoeren?

Het is verstandig om een bouwkundige keuring na het bieden te laten uitvoeren. 

Het uitvoeren van een bouwkundige keuring voor het uitbrengen van een bod, zorgt voor een slechtere onderhandelingspositie. De verkopende makelaar weet dan namelijk dat je al ongeveer 350 euro hebt betaald, zonder dat je weet dat je bod de winnende is. 

Het is dan wel verstandig om de bouwkundige keuring als voorwaarde te hanteren bij het uitbrengen van je bod.

De makelaar heeft mij een bureau geadviseerd, moet ik deze inschakelen?

Makelaars adviseren vaak bouwkundige bureau’s die zij kennen. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij meerdere bouwkundige adviseurs. Hierdoor ben je verzekerd van een goede prijs.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegeens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken je gegevens om de verschillende bouwkundigen te selecteren. Je gegevens worden alleen doorgezet naar de geselecteerde bouwkundigen voor de offerte.

Meer weten over de bouwkundige keuring?