Home » Huis huren » Hoe vind ik een huurwoning? Tips voor het vinden van een huurwoning

Hoe vind ik een huurwoning? Tips voor het vinden van een huurwoning

Huis huren

Ben jij op zoek naar een huurwoning? Bij het vinden van een nieuwe huurwoning is het van belang dat je je goed voorbereidt. De huurmarkt in Nederland is verdeeld in twee sectoren:

Huurwoning vinden in de vrije huursector

De vrije huursector is een huursector waarin huurwoningen worden aangeboden. Hierbij gelden er geen regels voor maximale inkomens.

Ben jij op zoek naar een huurwoning in de vrije huursector? Er zijn verschillende verhuurwebsites voor het vinden van een huurwoning. Je kan bijvoorbeeld zoeken bij DirectWonen.nl of Huurstunt.nl Via deze websites zie je welke huurwoningen er beschikbaar zijn en heb je direct contact met de verhuurder. 

Ben je op zoek naar een studentenkamer? Via Kamerstunt vind je een gevarieerd aanbod van kamers, studio’s en andere woonruimtes.

Huurwoning vinden in de sociale huursector

De sociale huursector houdt in dat de huurwoningen worden aangeboden met een maximaal bedrag. In 2020 is dat tot €737,14. Dit noemt men de liberalisatiegrens. Voor sociale huurwoningen kun je huurtoeslag ontvangen, mits jouw inkomen niet te hoog is. Voor alleenstaanden is het maximale inkomen voor huurtoeslag ongeveer 23.000 euro. Voor stellen is het maximale inkomen 31.000 euro. Bij een huurwoning in de sociale huursector kun je huurtoeslag aanvragen. 

De meeste huurwoningen in de sociale huursector worden aangeboden door woningcorporaties. Wil jij een sociale huurwoning huren van een woningcorporatie? Dan moet je je inschrijven bij de woningcorporatie. De lengte van je inschrijving is bepalend of je de woning mag huren. Verder mag je als alleenstaande maximaal 43.574 euro bruto per jaar verdienen.  

Ben jij op zoek naar een huurwoning in de sociale huursector? Zorg er dan voor dat je je snel inschrijft bij de woningcorporatie in jouw regio! Benieuwd welke woningcorporaties in jouw regio actief zijn? Check dan ons overzicht van woningcorporaties

Ook interessant voor jou

Huis kopen of huren? Wat zijn de voor- en nadelen?

Wil je graag het huis uit en twijfel je tussen huren of kopen? Of wil je verhuizen naar een nieuwe plek maar weet je niet hoe lang je daar wilt wonen? Voor de een is huren beter dan kopen of andersom. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar je eigen situatie en je...

Hoe vind ik een huurwoning? Tips voor het vinden van een huurwoning

Ben jij op zoek naar een huurwoning? Bij het vinden van een nieuwe huurwoning is het van belang dat je je goed voorbereidt. De huurmarkt in Nederland is verdeeld in twee sectoren:Huurwoning vinden in de vrije huursector De vrije huursector is een huursector waarin...