Stukadoors vergelijken

Vind de beste stukadoor

Wil jij je woning laten stucen?

Via onze stukadoor vergelijker kun je lokale stukadoors vergelijken. Je ontvangt maximaal 4 vrijblijvende offertes met daarin alle informatie en prijzen voor de klus.

Type stucwerk

Gewenste soort

Wanneer wil je het laten uitvoeren?

13 + 8 =

Zo gaat het in zijn werk

j

Beantwoord een aantal vragen

Beantwoord een aantal vragen over je huis

U

Selecteren van de schilders

Wij koppelen jouw aanvraag met gecontroleerde stukadoors uit jouw regio

h

Ontvang offertes

Ontvang offertes van de geselecteerde stukadoors, vergelijk en kies

stukadoors vergelijken offerte

De beste stukadoor

Het vinden en vergelijken van de beste stukadoor kan een hele klus zijn. Of het nu gaat om het stucen van muren of plafonds, plaatsing van lijstwerk of het stucen van een gevel, de beste stukadoor pakt de klus op een geschikte manier aan en weet er een mooi resultaat van te maken. 

Maar, hoe weet je nu wie de beste stukadoor is voor jouw klus? Hoe kun je het beste stukadoors vergelijken? Wij leggen je uit wat een stukadoor doet, hoe hij te werk gaat en hoe je het beste een stukadoor kunt kiezen voor jouw klus.

Nu op zoek naar een stukadoor? Vraag direct vrijblijvende offertes op.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is een specialist die stucwerk aanbrengt op muren, plafonds en wanden. Ook gevels aan de buitenzijde van een gebouw kan een stukadoor van stucwerk voorzien. Stucwerk zorgt ervoor dat behang en verf goed blijft zitten, maar kan ook dienen ter decoratie. Een stukadoor kan jou adviseren over de beste oplossing voor jouw wand of muur. Wil je direct stukadoors vergelijken? Vraag hier een stukadoor offerte op.

Wanneer moet ik mijn muren laten stucen?

Zowel in een verouderde woning als een nieuwbouwwoning is het stucen van muren, wanden en het plafond noodzakelijk. Het herstelt eventuele schade aan oude woningen en gebouwen, prepareert voor bijvoorbeeld behang of dient als sierlijk eindresultaat.

Regelmatig stucen is aan te raden om de kwaliteit hoog en het uiterlijk mooi te houden.

Wat voor stucwerk bestaat er?

Misschien heb je al onderzoek gedaan en weet je dat er veel opties zijn. De termen vliegen je om de oren en zijn je lang niet altijd duidelijk. Spachspuit, spachtelputz, granol, plafondstuc; hoe kies je de beste optie voor jouw klus? Wij leggen de verschillende mogelijkheden uit, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Glad en met structuur
Over het algemeen zijn er twee soorten stucwerk: glad en met structuur. Glad stucwerk kun je aanbrengen als één geheel of met een sierlijk patroon. Ook kan het dienen ter voorbereiding op behangen of verven. Stucwerk komt ook voor in verschillende structuren, zoals een korrel.

Spackspuit
Spackspuit is een snelle en goedkope optie voor zowel muren en wanden als het plafond. De stukadoor brengt spackspuit aan in twee lagen: een meslaag en de afkorrellaag. Met de eerste laag worden gaatjes en oneffenheden weggewerkt, zodat de muur glad wordt. De tweede laag is de afkorrellaag. Je hebt de keuze uit een fijne en grove korrel. het nadeel van spackspuit is dat je alle meubels en spullen in huis moet afdekken.

Behangklaar en sausklaar
Deze vormen van stucwerk lijken veel op elkaar. Het doel is de muur glad en egaal te maken om goed te kunnen behangen of verven. Behangklaar stucwerk is wat goedkoper dan sausklaar, omdat het niet mooi hoeft te zijn. Sausklaar stucwerk is egaal, één kleur en vrij van ongelijkheden. Een stukadoor zal langer bezig zijn met sausklaar stucwerk en dus duurder zijn. Bij sausklaar stucen kun je zelfs kiezen uit verschillende kleuren en patronen. Vraag hier direct verschillende offertes op en vergelijk stukadoors!

Sierpleister
Je kunt er ook voor kiezen om stucwerk te laten zoals het is en niet meer te verven of te behangen. Dan kies je voor sierpleister, een verzamelnaam voor onder andere spachtelputz, rustiekputz en granol. Maar wat is het verschil?

Spachtelputz
Een bekende vorm van stucwerk met structuur is spachtelputz. Dit korrelige stucwerk lijkt op spackspuit, maar wordt aangebracht met een spaan. De stukadoor maakt de muur glad en strijkt het af met spachtelputz. Je kunt kiezen uit een korreldikte van ongeveer 1 tot 3 millimeter. Spachtelputz is gemakkelijk te reinigen, is stootvast en heel stevig. Dit is ook een nadeel: schade is moeilijker te herstellen.

Rustiekputz
Rustiekputz lijkt op spachtelputz, maar heeft een grovere structuur. Er zitten meer groeven tussen de korrels en de korrels zijn groter. Dit geeft het stucwerk een ruige en, zoals de naam doet vermoeden, rustieke look. Rustiekputz is net als spachtelputz sterk, stootvast en eenvoudig te reinigen.

Granol
Granol heeft een nog grovere structuur dan spachtelputz en rustiekputz. Bij granol heb je ruime keuze aan patronen en kleuren. Het geeft altijd de meest grove structuur van de drie sierpleisters.

Plafondstuc
Niet alleen wanden en muren, maar ook het plafond kun je stucen. Het plafond kun je laten stucen met bijvoorbeeld glad stucwerk of spackspuit. Wil jij advies over jouw klus? Vraag direct diverse offertes op!

Hoe vind ik een goede stukadoor?

Het vinden van een goede stukadoor kan op zichzelf al een hele klus zijn. Vraag daarom via onze vergelijker offertes op van verschillende stukadoorss en vind de beste stukadoor voor jouw klus. Wij bieden vakmanschap en professionals in het vak die jou gegarandeerd het mooiste resultaat zullen leveren.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van aannemers?

Wanneer je verschillende offertes hebt ontvangen, lijkt het misschien wel een jungle aan mogelijkheden. Iedere stukadoor werkt anders. Let bij het vergelijken van stukadoors op:

 • Prijs
 • Materiaal
 • Oplevertermijn
 • Referenties en kwaliteit
 • Klik en gevoel bij de stuakdoor

Persoonlijke klik speelt ook een belangrijke rol.Zorg dat de volledige offerte voor jou duidelijk is en je weet waar je voor betaalt.  Wil jij offertes van stukadoors vergelijken? Vraag direct verschillende offertes op!

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een stukadoor?

De stukadoor kosten kunnen veel verschillen. Het ligt vooral aan de oppervlakte van het te stucen deel en hoe veel tijd de stukadoor daar kwijt aan is. Spackspuit en spachtelputz zijn de goedkoopste opties. Stukadoor kosten variëren van €5 per vierkante meter voor spackspuit tot soms wel €30 voor het plafond. Sierpleister kost ongeveer €20 per vierkante meter.

Veel gestelde vragen

Hoe selecteren jullie stukadoors?

Na ontvangst van je aanvraag selecteren wij automatisch stukadoors. Hierbij kijken we naar je regio, type opdracht en je wensen.

Wij controleren onze aangesloten aannemers op:

 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Keurmerken en aansluiting bij een van de volgende branche organisaties:
  Afbouwkeur
  NOA
Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegeens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken je gegevens om de verschillende stukadoors te selecteren. Je gegevens worden alleen doorgezet naar de geselecteerde stukadoors voor de offerte.

Op zoek naar andere specialisten voor jouw huis?

Ben je op zoek naar andere specialisten voor je klus? Wij helpen je graag met het vinden van de beste specialist voor je klus.

Aannemers vergelijken

Dakspecialisten vergelijken

Isolatiespecialisten vergelijken

Schilders vergelijken

Traprenovatie specialisten vergelijken

Zonnepanelen specialisten vergelijken