Home » Makelaar » Wat is het verschil tussen een gewone en internet makelaar?

Wat is het verschil tussen een gewone en internet makelaar?

Makelaar

Wil je je woning verkopen? En twijfel je tussen een gewone makelaar of om het zelf te doen via een internet makelaar? Wij lichten het verschil tussen een gewone makelaar en een internet makelaar in dit artikel toe.

Wat is het verschil tussen de gewone en internet makelaar?

Er is veel verschil tussen een gewone of internetmakelaar. Voor het verkopen van je woning is het van belang dat je woning onder de aandacht komt van potentiële kopers! Dit kan zowel via een gewone als internetmakelaar.

De ‘gewone’ makelaar

Bij een gewone makelaar geef je de verkoop uit handen. De makelaar zorgt er voor dat alles geregeld wordt voor het verkopen van jouw huis. Hierbij moet je denken aan: 

  • Opmeten van je woning: meten is weten! 
  • Foto’s van je woning
  • Advertentie op woningwebsites, bijvoorbeeld Funda.
  • Onderhandelen met potentiële kopers
  • Opstellen van koopakte

Door het inschakelen van een gewone makelaar ben je ‘bijna’ zeker van een goede verkoop. Dit kost je weinig tijd, maar hier betaal je natuurlijk ook voor. 

Ben jij op zoek naar een gewone makelaar? Kijk dan eens bij onze Makelaar Vergelijker. Na je aanvraag ontvang je maximaal 4 offertes van makelaars uit jouw regio. Zo heb je direct een goed beeld van de makelaars en kun je een keuze maken. 

De internet makelaar

Bij een internetmakelaar heb jij zelf de touwtjes in handen! De internetmakelaar zorgt ervoor dat jouw woning wordt geadverteerd op bijvoorbeeld Funda.nl. Verder doen zij de onderhandelingen en stellen ze een verkoopcontract op. Als verkoper maak jij (meestal) zelf foto’s van je woning en leidt je potentiële kopers rond in jouw huis.

Bij een internetmakelaar moet je dus zelf meer doen, maar de kosten voor het verkopen van je woning zijn dan ook lager! 

Ben je op zoek naar een internetmakelaar? Maak dan gebruik van onze Makelaar Vergelijker. Hiermee ontvang je offertes van zowel gewone makelaars als een internet makelaar. 

Conclusie

Wil jij dat je huis wordt verkocht door een professional? En wil je niet teveel tijd besteden aan het verkopen van je huis? Dan kun je het beste een verkoopmakelaar inschakelen.

Heb je ervaring met het verkopen van een huis en wil besparen op de kosten van een makelaar? Dan kun je overwegen om je huis te verkopen via een internet makelaar.

 

Ook interessant voor jou

Wat je moet weten voordat je een makelaar inschakelt

Wil je je woning verkopen en wil je hierbij een makelaar inschakelen? Dan is het belangrijk om te weten waar je over na moet denken voordat je een makelaar inschakelt. Deze 6 tips moet je weten voordat je een makelaar inschakelt Tip 1: Spreek een vast tarief of...

Wat doet een aankoopmakelaar en wat zijn de kosten?

Ben je op zoek naar een huis en wil je hiervoor misschien een aankoopmakelaar inschakelen? Het aankopen van een huis kan een hele klus zijn! In dit artikel lees je wat een aankoopmakelaar doet en wat de kosten zijn.  Wat doet een aankoopmakelaar? Een aankoopmakelaar...

Wat kost een makelaar?

Wil jij je woning gaan verkopen en wil je hiervoor een makelaar inschakelen? Dan is het handig om te weten wat een makelaar kost. In dit artikel leggen wij uit wat een makelaar voor je doet en welke kosten daarbij worden gehanteerd. Wat doet een verkoopmakelaar en wat...

Tips voor het verkopen van je huis

Wil jij je huis gaan verkopen? In dit artikel geven wij jou alle tips voor het succesvol verkopen van je huis. Met onze tips zorg je ervoor dat je met een goede voorbereiding je huis snel en voor een goede prijs verkoopt. Tip 1: Bepaal hoe je je huis wilt verkopen...

Makelaar inschakelen of zelf verkopen?

Makelaar of zelf verkopen? Dat is een vraag die veel huiseigenaren zichzelf stellen wanneer ze hun huis willen verkopen. Een makelaar scheelt je een hoop tijd en gedoe, maar door je huis zelf te verkopen scheelt dit je mogelijk veel kosten. Wat de voordelen en nadelen...